Crazy Coco

Tarina siitä, miten kookos lensi arkeemme

Elämäntilanteemme loi tuotteen. Kaksi kaverusta, viisi lasta – haastavat työt ja tarve saada helposti lisäenergiaa arkeen. Arjessa juomamme energia- ja hyvinvointijuomat jättivät meidät miettimään, mitä asioita oikeasti niiltä kaipasimme. Juoman pitäisi olla raikas, virkistävä ja mahdollisimman luonnollinen. Ennen kaikkea sellainen, että sitä voisimme nauttia hyvällä omallatunnolla niin me itse kuin nuo tulevat teinit!

Miten onnistuisimme luomaan uudenlaisen energiajuoman mahdollisimman luontaisin keinoin? Siinäpä (kookos)pähkinä purtavaksi. Luonnostaan makea kookosvesi alkoi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta: ravinteikkaampi ja raikas! Ja jos maku tulisi kookosvedestä, hedelmistä ja marjoista, juomiin ei tarvitsisi lisätä sokeria eikä makeutusaineita, sisältäähän kookosvesi luontaisesti sokereita.

Ymmärsimme pian, että 100 % kookosveteen pohjautuvassa energiajuomassa olisi potentiaalia luonnollisten energiajuomien keulakuvaksi. Se erottuisi taatusti edukseen tavallisista vesipohjaisista juomista.

Markkinoiden tutkiminen elintarvikealan osaamisellamme vahvisti uskoa, että olimme oikeilla jäljillä. Kansainväliset trendikartoitukset toistivat teemoja, jotka mekin koimme tärkeiksi: luonnosta tutut raaka-aineet, terveellisyys, valkoisen sokerin vähentäminen ja yksilöllisen valinnan tärkeys. Lisäksi kaupan päättäjät todistelivat, että ihmisten innostus energia- ja hyvinvointijuomiin sen kuin kasvaa.

Alkoi tinkimätön ja sisukas tuotekehitystyö sekä uuden brändin rakentaminen. Nappasimme myös luurin käteen ja otimme yhteyttä suomalaiseen huippudesigneriin, joka nosti brändimme eloon visuaalisesti. Samalla jo visioimme, miten voisimme jatkossa tukea kookoksen kasvattajia paikallisesti.

Näistä aineksista syntyi Crazy Coco, joka mullisti elämämme ‒ hyvän omantunnon virkistävyydellään!

Crazy Coco Oy:n perustajat

Juha Vesikansa

Juha Vesikansa

Janne Juutilainen

Janne Juutilainen

Lupauksemme sinulle

 • Aina Crazy Coco -tuotteen valitessasi voit luottaa täyteläiseen ja raikkaaseen makuun, virheettömään ja tasaiseen laatuun sekä sataprosenttiseen elintarviketurvallisuuteen.
 • Jokapäiväistä toimintaamme ohjaavat eettisen liiketoiminnan periaatteet, joihin kuuluvat luonnollisesti sosiaalinen vastuullisuus ja avoimuus.
 • Toimintaamme johdetaan systemaattisesti asiakkaita ja sidosryhmiä tasapuolisesti kunnioittaen.

Mistä kookosvesi Crazy Coco Energy juomiin tulee?

Kookosveden hankinnassa vastuullisen viljelyn periaatteet sekä korkean laadun ylläpitäminen ovat meille äärimmäisen tärkeitä.

MIstä kookosvesi tulee
 • Käyttämiemme palmuviljelmien uudet kookospalmut kasvatetaan tarkkaan valittujen, runsasta ja hyvälaatuista satoa edellisinä vuosina tuottaneiden palmujen kookospähkinöistä
 • Uusien palmujen idätys ja istutus ajoitetaan perinteisesti hieman ennen sadekauden alkua
 • Kookospalmujen istutuskuviot plantaaseilla on tarkkaan harkitut näin varmistetaan riittävä kasvutila jokaisen puun juurakolle sekä rehevälle latvustolle vihreine aarteineen
 • Kookospalmun kasvaminen täysimittaiseksi vie noin 7 vuotta. Sen jälkeen puu tuottaa kookospähkinäsatoa vuosittain
 • Kookospähkinän kuoren sisälle alkaa kertyä maukasta ja luonnostaan ravinteikasta kookosvettä noin 3 kuukauden kuluttua siitä, kun vihreä kookospähkinän alku on alkanut kasvaa palmussa
 • Kookosvesi kerätään tavallisesti 7-9 kuukauden ikäisistä nuorista vihreistä kookospähkinöistä
MIstä kookosvesi tulee
MIstä kookosvesi tulee
 • Pähkinän kookosvesipitoisuus on suurimmillaan noin 8 kuukauden ikäisenä, jonka jälkeen sen määrä alkaa pähkinässä vähentyä
 • Kun kookospähkinä saavuttaa noin 11 kuukauden iän, muuttuu sen kirkas sisus vähitelen kovemmaksi valkoiseksi hedelmälihaksi ja ulkokuori kovettuu sekä muuttuu vähitellen ruskeaksi. Kypsän iän saavuttaneista kookospähkinöistä valmistetaan mm. kookosmaitoa ja kookoskermaa.

Vastuullisen toimintamme takeet

Vastuullisen toiminnan takeet

Huomioimme sosiaalisen vastuun vaatimuksissamme alihankinta ketjun eri osa-alueet

 • Tuotantolaitoksissamme on suoritettu tarvittavat kolmannen osapuolen auditoinnit
 • Jatkuvaan valvontaan kuuluvat myös säännölliset käynnit ja tarkistukset
 • Dokumentoinnit ja laatusertifikaatit ovat aina ajan tasalla
 • Olemme sitoutuneet tukemaan toimitusketjuamme projekteissa, joilla pyritään lisäämään hyvinvointia ja vähentämään ympäristökuormitusta

Crazy Coco Energy -juomat ovat

 • ISO 22000, FSSC 22000, HALAL ja HACCP –sertifioituja ja täyttävät näin ollen korkeimmat laatuvaatimukset valmistuksen osalta
Vastuullisen toiminnan takeet
Vastuullisen toiminnan takeet

Laatujärjestelmään kuuluvan valmistajayrityksemme tuotantotavat noudattavat lisäksi EY-asetuksen n:o 2023/2006 mukaista linjaa elintarvikkeen kanssa kosketukseen joutuvien materiaalien ja tarvikkeiden hyvistä tuotantotavoista (GMP, Good Manufacturing Practice)

Sen mukaan tarvikkeiden ja materiaalien valmistajien on huolehdittava, että tuotanto- toiminnassa noudatetaan hyviä tuotantotapoja koskevia yleisiä sääntöjä (laadunvarmistuksen, laadunvalvonnan ja dokumentoinnin käsittävä laadunhallintajärjestelmä)

Crazy Coco Kombucha – juomat ovat osa luomu valvontaa ja täyttävät korkeat EU standardit. Crazy Coco Kombuchat valmistetaan Bulgariassa.

kombucha mix sisältää 6 eri Crazy Coco Kombucha makua
Valikko
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}