Maut luonnosta

Viimeaikojen Kombuchabuumi senkuin jatkuu. Crazy Coco lanseerasi syyskuussa markkinoille omat luomu kombuchat neljällä eri maulla: seljankukka, tuore inkivääri, persikka sekä ruusu. Kivoja, raikkaita makuja. Perinteisiä ja vähän vähemmän tunnettuja. Maut eivät valikoituneet kuitenkaan sattumalta vaan pitkän pohdinnan jälkeen. Jokaisella maulla on omat mielenkiintoiset taustansa ja ehkäpä ne tuovatkin juomiin ripauksen omia ominaispiirteitään.

 

Inkivääri tunnetaan maustekasvina, mutta sillä on uskottu olevan myös paljon erilaisia terveyttä edistäviä vaikutuksia. Alunperin Aasiasta kotoisin olevalla inkiväärillä näyttäsi olevan tulehduksia vähentävä vaikutus. Lisäksi sen uskotaan lieventävän kipuja, flunssaa sekä auttavan ruuansulatuksessa. Myös verenpaineeseen ja pahoinvointiin sillä saattaa olla suotuisia vaikutuksia. Inkivääri on maultaa hyvin voimakas, mutta kirpeän piristävä.

 

Tuttuakin tutumpi persikka on mainettaan parempi hedelmä. Makealta maistuvat persikat sisältävät muun muassa sinkkiä, fosforia ja C-vitamiinia. Edellä mainitut antioksidantit voivat olla edesauttamassa vastustuskykyä ja ehkäistäessä infektioita. Kaloreita persikka sisältää kohtuullisesti ja se on täysin rasvaton. Ei niin tunnetun Seljankukan taas väitetään olevan yksi Euroopan superfoodeista. Valkoisilla seljankukilla uskotaan olevan lieventävä vaikutus muun muassa kutinaan, yskään ja nenän tukkkoisuuteen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Entäpä ruusu ja ruusuöljy, jota Crazy Cocon Kombuchakin sisältää? Olemme tottuneet ihastelemaan kauniita ruusupuutarhoja tai käyttämään kosmetiikkaa, joissa ruusua on käytetty tuomaan miellyttävää tuoksua. Monet saattavat hämmästyä huomatessaan, että ruusuöljyllä on paikkansa myös elintarvikkeissa. Vuonna 2018 Suomen terveystuotekauppiaiden liitto valitsi ruusun vuoden rohdoskasviksi. Ruusunkukat, joista öljykin tehdään, ovat ravintorikkaita ja sisältävät muunmuassa c-vitamiinia. Ruusun on uskottu auttavan ainakin kuukautiskipuihin ja tasapainottamaan hormonitoimintaa. Jos ihmettelet ruusutuotteiden korkeaa hintaa, niin sille on syynsä; Ruusun terälehdet poimitaan käsin, joten tuotanto on hidasta ja siksi hintavaa.

 

Ota selvää, mikä maku Crazy Cocon Kombuchoista on juuri sinun suosikkisi. Lähintä jälleenmyyjääsi voit etsitä jälleenmyyjät sivultamme ja lähintä K-Kauppaasi josta Kombuchat ovat saatavilla K-Ruoka.fi sivustolta.

Joko muuten luit artikkelin Kombuchan historiasta TÄÄLTÄ?

 

Valikko